Stofonderhoud
Preventief onderhoud
Vuildeeltjes, kruimels, zand of andere kleine partikels op meubelbekleding zijn vrijwel onzichtbaar maar kunnen uw stoffen bekleding erg beschadigen.
Wij raden u dan ook aan uw zitmeubel tweewekelijks tot wekelijks (afhankelijk van de intensiteit van gebruik) te stofzuigen op de laagste stand. Dit steeds met de vleug mee (d.i. u strijkt de opstaande haartjes plat) en gebruikmakend van het correcte, stompe opzetstuk.
U kunt eventueel ook een zachte doek of stofonderhoud-handschoen (pluisvrij en geen microvezel) hiervoor gebruiken.
Algemene vuistregels voor vlekkenbehandeling
De meeste van onze stoffen in collectie zijn met een vocht- en waterafstotende coating behandeld. Daarom kunnen de meeste vlekken door onderstaande vuistregels snel verwijderd worden.
- Probeer steeds zo snel mogelijk met een neutraal, ongebleekt keukenpapier of met een licht vochtige, propere, pluizenvrije (hand)doek het vocht op te deppen. Wel niet wrijven of druk uitoefenen om kleurvervaging of beschadiging te voorkomen.
- Extra aandacht bij Chenille-stoffen: nooit water gebruiken bij vlekkenbehandeling. Enkel gebruik maken van de speciaal daarvoor bedoelde handschoen (of droogkuis indien mogelijk).
- Gebruik nooit huishoudreinigers met bleek- of oplosmiddelen.
- Specifieke reinigingproducten eerst testen op een niet zichtbare plaats en niet direct op de stof gebruiken (via doek).
- Bewerk steeds de vlek van buiten naar binnen en laat natuurlijk drogen. Wrijf nooit hard of lang op dezelfde plaats. Gebruik het meubel nadat het terug volledig droog is.
- Stoffen hoezen zijn afneembaar, dit enkel uitgevoerd door een professionele partij.
Deze tips zijn algemene aanbevelingen die echter geen garantie zijn op een bevredigende vlekkenverwijdering.
Bij enige twijfel of bij onvoldoende resultaat met bovenstaande tips raadt JORI u aan contact op te nemen met LCK Nederland. Zie contact.